Fasírt bacon szalonnába tekerve (BAB)

Hozzávalók

  • 70 dkg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál burgonyapehely
  • apróra vágott zöldpetrezselyem
  • (kevés piros arany és mustár)
  • nagy csomag vékonyra szeletelt bacon szalonna
  • bors

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Kicsit később a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk. A darált húshoz vegyítjük a hagymát és a fokhagymát, egy egész tojást, a fűszereket és a burgonyapelyhet, majd a masszát jól összekeverjük.
4-5 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd mindegyiket bacon szalonnába tekerjük. Tepsiben egymás mellé rakosgatjuk őket, és a sütőben 200°C-on szép pirosra sütjük.
Sokféle körettel tálalhatjuk.