Hozzávalók
- 70 dkg darált pulykahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál burgonyapehely
- apróra vágott zöldpetrezselyem
- (kevés piros arany és mustár)
- nagy csomag vékonyra szeletelt bacon szalonna
- bors
- só
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Kicsit később a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk. A darált húshoz vegyítjük a hagymát és a fokhagymát, egy egész tojást, a fűszereket és a burgonyapelyhet, majd a masszát jól összekeverjük.
4-5 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd mindegyiket bacon szalonnába tekerjük. Tepsiben egymás mellé rakosgatjuk őket, és a sütőben 200°C-on szép pirosra sütjük.
Sokféle körettel tálalhatjuk.